25 Mart 2015 Çarşamba

Kiehl's Bağdat Caddesi Mağaza Turu - Kiehl's laTanışın #1

Merhaba,

Geçen hafta sevgili Makyaj Dünyam blogunun yazarı Duygu ile birlikte Kiehl's ın Bağdat Caddesinde ki Erenköy şubesini ziyaret ettik ve sizler için çok keyifli videolar çektik:)

Öncelikle Erenköy şubesinde bizi konuk eden ve iki saatini bize ayırıp tüm ürünleri tek tek anlatan İlknur hanıma teşekkürlerimi iletiyorum.Bizim içinde çok bilgilendirici bir etkinlik oldu çok memnun kaldık ve özellikle bulunduğu ilde Kiehl's olmayanlar,telefonla sipariş verenler yada tüm ürünlerini tek bir kaynaktan kısaca öğrenmek isteyenler için faydalı olacağını düşünüyorum.

Bu yazımda size Kiehl's markasını tanıtacağım ve daha önce markayla tanışma fırsatı bulamamış,ürünlerini sadece sosyal medya üzerinden bilenler için yararlı olacağını düşünüyorum.Beni takip edenler bilir hiçbir detayı atlamamak adına uzun uzun yazarım umarım sıkılmadan okursunuz:) Özellikle cilt bakımı konusunda memnun olduğum bir markanın diğer ürünlerini de deneyip kullanırım ki Kiehl's tamda öyle bir marka.Cilt bakımı ile başladığım tanışma hikayem saç ve vücut ürünleri ile devam etti.

Markalarla ilgili bir diğer dikkat ettiğim nokta sadece ürünlerinin iyi olması değil marka olarak doğa ve insan içinde ne gibi çalışmalar yaptıklarıdır.Kiehl'sın çok çalışkan bir marka olduğunu söyleyebilirim :) Aşağıda yaptıkları işleri yazacağım ancak günümüzde insana,doğaya ve çevreye duyarlı üretim yapan markaların sayısı çok fazla değil.Bunlar gerek ürünlerin üretim aşaması,gerek ambalaj dönüşümleri gibi önemli noktalardır.

Örneğin Kiehl's ın bütün ambalajları geri dönüşüme uygun ve ürünlerinde kullandıkları bitki özlerini adil ticaret yolu ile elde ediyorlar.Kullandıkları argan yağı Fas da ki çalışan kadınların da gelir kaynağı oluyor.

Bu kadar çok sevdiğim bir markayı sizlerle de tanıştırmak istedim:) O halde Kiehl'sın 164 yıllık hikayesini okumaya hazırmısınız :) Size bolca Erenköy şubesinden de fotoğraflar ekliyorum.


Benim için bir markanın doğuşu ve seneler içindeki çalışmaları çok önemlidir.Nedense markaların hikayelerini dinlemeyi seviyorum bana ilginç geliyor ki bazı markaların gerçekten çok ilginç hikayeleri var.Özellikle köklü ve geçmişi eskiye dayanan markalar gözümde bir tık önde diyebilirim:)

Gelelim Kiehl'sın hikayesine

1851 yılında bundan tam 164 yıl önce New York East Village de bitki bilimci John KİEHL tarafından kurulan Brunswick Eczanesi olarak başladı hikayesi ve ilerleyen tarihlerde Kiehl Eczanesi olarak devam etti. Günümüze kadar kendini en iyi şekilde geliştirip yükselterek geldi.

 John KİEHL in çırağı olan Irving MORSE 1921 tarihinde Columbia Üniversitesi'nden eczacılık diplomasıyla mezun oldu ve John KİEHL in emekliği üzerine eczaneyi devraldı.Bitkisel ilaçlar üretme geleneğini devam ettirerek şirketi geliştirip tam hizmet sağlayan modern bir eczaneye dönüştürdü.
O dönemde Rus Prens Karl tarafından yaratılan Aşk Yağı isimli esans Kiehl's ın ilk parfümü olan Original Musk ın orijinal formülü oldu.

Irving MORSE un oğlu Aaron MORSE da Columbia Üniversitesi'nden Eczacı olarak mezun olduktan sonra Kiehl's Eczanesi'ni babasından devraldı ve erkekler için özel formüle edilmiş ilk ürünleri müşterilerine sundu.


1964 yılında Blue Astringent serisi ( yağlı ciltler için ) üretildi ve 1960 ların sonlarına doğru Kadife çiçeğinin yaprakları tek tek elle toplanarak Calendula Herbal Exract Alcohol Free-Toner ın içerisine yerleştirilmeye başlandı.Bugünde halen aynı şekilde üretiliyor.

1970'lerde Morse ailesi müşterilerinin ürünleri satın almadan önce deneyebilmeleri için deneme boy ürünlerini hazırlayıp dağıtmaya başladı.

1979'larda Kiehl's  103 ürün koleksiyonu ile Smithsonian Müzesi bünyesinde bulunan Toplum Sağlığı ve Eczacılık koleksiyonuna eklenerek Amerika'nın en eski eczanelerinden biri olarak yerini aldı.

1988 yılında Kiehl's Everest Tırmanşı'na sponsor oldu.Tırmanış ekibi Everest'in zor hava koşullarında Kiehl's ürünleri ile tırmanışı gerçekleştirdi.

1997 de Hand Care For a Cure Kiehl's ın önemli bir sosyal sorumluluk projesi için ürettiği ilk ürün oldu.



1998 de Kiehl's Harvard Tıp Okulu'nun Kanser Biyolojisi Merkezi'ni desteklemek için ilk bağış fonu olan Kiehl's Cilt Kanseri Araştırmaları Bağış Fonu'nu kurdu.

2003 - Yaşam molekülü Abyssine 657, Pasifik Okyanusunun 3000 metre derinliğinde hidrotermal yanardağın kenarında keşfedildi.


2004 - Kiehl'sın amiral gemisi mağazasında ilk kez bir Treadathalon gerçekleşti ve bir koşu bandında 24 saat boyunca en uzun mesafe koşularak Guinness rekoru kırıldı.

2005 - Kiehl's yaşlanma,hassasiyet,sivilce,güneş lekesi ve cilt dokusuna yönelik özel cilt endişelerinin çözümü için Harvard,Colombia,Yale,Pennsylvania ve Cedar-Sinai Üniversiteleri'nin önde gelen Dermatolog ve Kimyagerler'inin işbirliği ile Kiehl's Dermatologist Solutions serisini geliştirdi.


2009 - Kiehl's kullanılan ambalajları geri dönüştürün ve ödüllendirilin programını başlattı.Şuan halen devam eden program kapsamında bütün Kiehl's ambalajlı geri dönüştürülebilir ve siz kullandığınız boş kutuları mağazaya götürdüğünüzde size kutu sayısına bağlı olarak deneme boy yada orijinal boy ürün veriliyor.Bazı ürün ambalajları geri dönüşüm ile elde edilmiştir.

2010 - Kiehl's,sanatçı Jeff Koons ile anlaşarak özel bir koleksiyon oluşturdu.Koleksiyonun satışından elde edilen gelir Uluslararası Kayıp ve Şiddete Uğramış Çocuklar vakfı'na bağışlandı.

Kiehl's aynı tarihlerde şuan Türkiye kullanıcıları arasında 1.sırada olan gece bakım iksiri Midnight Recovery Concentrate'yi geliştirdi.


2011 - Kiehl's Columbia Üniversitesi Dermatoloji Bölümü ile araştırma işbirliğini başlattı.
Rare Earth serisinden elde edilen gelirler Waterkeeper Alliance'ye bağışlandı.

Kiehl's ın sosyal sorumluluk projelerini bir araya topladığı Kiehl's Gives platformu oluşturuldu.
Yine bu tarihlerde Diriliş Çiçeği'nden elde edilen gençlik hücrelerini uyarmasına yardımcı olan Rosa Arctica'yı sundu.


2012 - Toleransı yüksek,etkili ve yüzeye uygulanan dermatolojik tedavilerin geliştirilmesine olanak sağlamak için cilt bariyeri fonksiyon mekanizmaları ile bağlantılı biyolojik göstergelere odaklanan araştırmalara devam edildi.

Araştırmaların hedeflediği konular;

Cilt bariyeri fonksiyonuna dair yeni bilgiler kazanmak
Bariyerin bütünlüğünü korumak için yeni yollar geliştirmek
Bariyerin nasıl onarılacağını ve zor koşullar altında kalması durumunda direncinin nasıl arttırılacağını belirlemek.


2015 - Kiehl's ın çok satan ürünlerinden %10.5 saf c vitamini içeren Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate 10 yaşında :) 

Kiehl's ın mirası kozmetik,bitki,ilaç ve tıbbi bilimlerin karışımını içermektedir ve formülü günümüze kadar aktarılarak gelmiştir.Benzersiz ve en iyi cilt bakımını sağlamak için en iyi doğal içerikleri en yüksek oranda kullanmayı hedeflemiş ve uygulamışlardır.

 Kiehl's cilt ve saç bakım ürünlerini en son bilimsel gelişmelerden yararlanarak,en etkin doğal içeriklerle formüle eder.


Kiehl's Araştırma ve Yenilikleri

İçerik Araştırması

Kiehl's sınırları olmayan bir yaklaşım benimseyerek cilt bakımı yenilikleri için bilim ve doğadan aktif içerikleri seçer.Bu aşamada,Kiehl's kimyagerleri tolerans ve etkinlik olarak en uygun seviyeyi belirlemek için değerlendirmelerde bulunurlar.


Formülasyon Geliştirme

Kiehl's kimyagerleri formüllerinde en iyi etkinlik,güvenlik ve dokuyu sağladıklarından emin olmak için sayısız deneme ve uygulama yaparak sentezi gerçekleştirirler.
Kiehl's kimyagerleri trendlerin peşinden koşmaz,bunun yerine müşterilerine sunulduğu andan itibaren en yüksek cilt standartlarında ve gelişmiş olarak nitelendirilecek bir ürün ortaya çıkarmayı amaçlarlar.

Güvenlik ve Tolerans Testler

Kiehl's var olan standartlarının ötesine geçer.Kiehl's yeniliklerini 200'den fazla kişiden oluşan bir grup ile güvenlik,cilt toleransı ve memnuniyet kriterlerini sağladığından emin olmak için dermatolog gözetiminde kontrol eder.Kiehl's bu özellikleri ile sektörel standartların çok daha ileri seviyesindedir.Ek olarak,kontrol grubundaki hassas cilde sahip kişilerden geçmişte bazı ürün ve içeriklere karşı tepki göstermiş olanların en az yarısı ile güvenlik etkinliği için gerekli kontroller de ayrıca yapılmaktadır.



Kiehl's ın Cilt Bakımına Yaklaşımı 

Kiehl'sın formülasyon standardı zengin eczacılık geçmişinden gelen,cilt bariyerini güçlendirecek en güvenli ve en etkin ürünleri yaratmaya dayanır.
Minimum oranda renklendiricinin kullanımı 
Maskeleyici parfüm kullanılmaması

Kiehl's Hizmet Anlayışı

Mağazalarına giden tüm müşterilerine özel saç ve cilt bakımı analizi yapılarak uygun ürünlerin deneme boy ürünlerini vermek ve bu sayede müşterinin endişesine uygun ürünü deneyerek satın almasını sağlamak.


Kiehl'sın Sözü

Etkin cilt ve saç bakım formülleri
Hassas ciltlerin kullanabileceği kadar güvenli,klinik olarak kanıtlanmış formüller
Kişiye özel cilt analizi
Her ziyarette tamamlayıcı deneme boyu ürünler
%100 memnuniyet garantisi


İşte Kiehl'sın hikayesi ve yaptığı çalışmalar bu şekildeydi :)

Benimde Kiehl's markası ile tanışma hikayem var elbette onu da diğer yazılarımda paylaşacağım

Hangi mağazasına giderseniz gidin profesyonel çalışanlar karşılıyor sizi ve size en uygun endişenize yönelik ürünleri anlatıyorlar.
Anadolu yakasında benim en sık gittiğim ve çalışanlarını çok sevdiğim iki mağazası Maltepe Park AVM içindeki Kiehl's şubesi ve Bağdat Caddesi Erenköy şubesi

Kullandığım tüm ürünlerinden memnun kaldığımı zaten blog da sizlerle paylaşıyorum.
Sizde ürünleriyle henüz tanışmadıysanız hemen bir Kiehl's mağazasına gidip cilt ve saç analizi yaptırıp size uygun ürünlerin deneme boylarını alıp fikir sahibi olabilirsiniz:)


Kiehl's benim çok sevdiğim markalar arasında,cilt bakımı olarak ürünlerini çok başarılı buluyorum aynı şekilde saç bakımı ürünlerini tabi:)
Mağazaya girdiğiniz anda her şeyi denemek istiyorsunuz özellikle vücut ürünleri ve kokuları harika:) 


Telefonla sipariş vermek ve ürünler hakkında daha çok bilgi almak isterseniz http://www.kiehls.com.tr/ sitelerini ziyaret edebilir.

Bu yazım sadece markaya ve çalışmalarına yönelikti ürünlerini de en kısa zamanda paylaşacağım ama öncesinde Youtube kanalımda ürünlerin videosunu da izleyebilirsiniz.
Görüşmek üzere:)












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder