26 Ocak 2016 Salı

MAKE-UP ARTİST MUSTAFA CEBECİ İLE MAKYAJA DAİR | RÖPORTAJ

Merhaba

Bugün sizlerle ünlü makyaj artisti Mustafa CEBECİ ile gerçekleştirdiğimiz keyifli röportajın detaylarını paylaşmak istiyorum.

Öncelikle kendisine iş yoğunluğunun arasında vakit ayırdığı ve paylaştığı güzel bilgiler için teşekkür ederim.  Sizin de makyaja ve uygulamalara dair merak ettiğiniz sorular olursa yazının sonunda yorum olarak yazmanız yeterli, en kısa sürede yanıtlamaya çalışacağız.

Ankara lı kadınların özel gün ve gelin makyajı konusunda gözünüz kapalı güvenebileceğiniz bir isim Mustafa CEBECİ. Tanımayanlar için tanıştırmak istedik.

Dilerseniz hemen başlayalım.


Mustafa CEBECİ kimdir ? Sizi biraz tanıyabilir miyiz.

Ankara doğumlu olan Makyaj Sanatçısı Mustafa CEBECİ makyaja olan merakı bitmeyen bir tutku haline gelince profesyonel bir eğitim almaya karar vermiş ve Türkiye’de katıldığı eğitimlerin haricinde Paris’ de Elysees Marbeuf okullarında makyaj ve cilt bakım eğitimlerine katılmıştır. Şu anda ise freelance olarak dergi, katalog, klip, reklam, moda, tv lansmanlarında çalışmalar yapmakta, bazı eğitim kurumlarında eğitimci ve aynı zamanda çeşitli model ajansları ile iş birliği içerİsinde çalışmaktadır. Kariyerine yıllarını verdiği güzellik ve makyaj sanatı yolunda ciddi projelere imza atmak üzere çalışmalarını sürdürmektedir.



Makyaj alanında kimlerle çalışıyorsunuz ? Ne tür makyajlar yapıyorsunuz.

Makyaj alanında çalışmış olduğum profesyonel bir ekibimiz var ve her biri çok tecrübeli make-up artistler aynı zamanda kaş alanında da uzman çalışan arkadaşlarımız mevcut. Makyaj konusunda bir sınırımız yok ama en çok moda alanında çalışmalar yaptığımız için trend makyajlar uyguluyoruz tabi ki bu moda makyajları Çok farklı bir alan, bunun dışında özel gün makyajları ve gelin makyajları da tabi ki uygulamalarımızın içinde yer almaktadır.



Herkes makyöz yada makyör olabilirmi ? Makyaj konusunda eğitim almak şart mı - bu mesleği düşünenler için ne gibi  önerilerde bulunmak istersiniz.

Bu biraz kişinin el yeteneği ve hedefleri ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Ama kendini yetiştirerek ve doğru şekilde bilgilendirilerek bu alanda bir çok şeyi de başarmak mümkün. Tabi ki de eğitim şart. Mesleki eğitim kurumlarından ya da özel makyaj okullarında eğitim alınabilir. Bu ilk adım olarak da çok önemli. Bu kulvar da her şeyi doğru şekilde öğrenmek gerekiyor. Yanlış yerlerde eğitim almak bu bireylerinde gelecekteki kariyerlerini kötü anlamda etkileyebilir. Eğer bu meslekte ilerlemek istiyorsanız kurs ya da okul eğitimlerinizin dışında sürekli pratik yaparak ve makyaj videoları izleyerek kendinizi ekstra geliştirebilirsiniz. Makyaj konusu çok geniş bir kavramda açıkçası ve daima farklı ürünler farklı markalar ve teknikler çıkmakta o yüzden sürekli kendinizi güncel tutmanız ve yeniliklere açık olmalısınız.

 Makyaj da moda varmı dır ? Her makyaj her dönem kullanılır mı ?

Makyaj da da tabi ki tekstil gruplarında olduğu gibi bir moda var. Aynı hatırlayacağınız gibi 60’s 70’s 80’s vs gibi trendler çok çabuk gelişiyor ve dünyanın globalleşen haliyle birlikte teknoloji de aynı sekil de gelişiyor ve farklı derecelerde makyaj ürünleri üretiliyor. Buna göre de farklı moda akımları yansıtılıyor. Günümüzde ise doğallıktan yana yalın ve duru makyajlar çok daha moda. Kendiniz için yapmış olduğunuz klasik bir makyaj vardır ve bunu her daim kullanıyor olabilirsiniz ama yeniliği seven ve takipte olan birisiyseniz dönem makyajlarını kendinize uygulayabilir yada uygulatabilirsiniz, bu değişiklikler sizinde hoşunuza gidebilir ve trend makyajlarını yada renklerini takip edebilirsiniz.

2016 yılı için öne çıkan makyaj renk ve trendleri nelerdir?

Aslına bakarsanız bir çok ülkeyi göz önünde bulunduracak olursak 2016 ‘da no makeup makeup dönemi bitti ve parlak kırmızı dudaklar ve elektrik mavisi yine oldukça gündemde olacak ama bu trend dışında bizim vazgeçilmezlerimiz olan toprak ve turuncu tonları yine 2016 makyajlarında göreceğimiz renklerden.


Sizce bir kadın günlük olarak nasıl makyaj yapmalı ?

Bence bir kadın günlük makyajında o gün içersin deki programına göre makyaj yapmalı ve gün içinde oldukça doğal olmalı bu hiç makyaj olmasın anlamında bir doğallık değil tabi ki yaptığı makyajı ile ne çok ön planda nede makyajsız bir görünüm gibi olmamalı.

 Güzel görünmek için çok makyaj şart mı ?

Buna kişisel olarak cevap vereceğim bence güzel görünmek için bakım illaki önemlidir. Ama makyaj sadece kusurları kapatmak için değil aynı zamanda da yüzümüzü daha renkli, canlı ve aktif gösterecek bir unsurdur. Harika bir görünüş için makyaj çok etkili bir faktördür. Tabi ki bu çok makyaj anlayışınız ile de ilgili. 


Gelin makyajlarında nelere dikkat edilmeli ?

Gelin makyajı için görüşmede bulunduğumuz adayların akıllarında bir çok şey bulunuyor ve ne yapmaları konusunda çok fazla bilgili olmuyorlar. Tabi ki de bu süreç çok zor, çünkü bu hayatları boyunca belki de bir kez yaşayacakları ve geri dönüşü olmayan özel bir gün. Bu özel günde adayların kendilerine en çok yakışacak makyajı yaptırmaları gerekli. Peki bunu nasıl yapabiliriz. Öncelikle kendimize, bu konuda profesyonel bir uzman bulmamız gerekli. Böylelikle saç renginize, teninize, takılarınıza vb sizi özel kılan her şeye uygun bir makyaj uygulaması çıkarmanız şart. Çünkü biliyoruz ki herkese aynı makyajı uygulamak mümkün değil. Bu yüzden kendi anatominize göre size en çok yakışan makyajı yaptırmalısınız. Genel olarak bir bakış yapacak olursak gelin makyajlarında daha duru ve yalın makyajlar sizi beyaz gelinliğiniz içinde saf ve narin gösterecektir. Yapılması gereken full makyaj ama dışarıdan görünmesi gereken ise duru bir güzelliktir ve sizin doğallığınızın yansıtılması çok önemli.

Gelin makyajında dikkat etmeniz gereken konuları şu şekilde sıralayabiliriz;

Düğün gününüzden önce mutlaka makyaj uzmanınız ile gelin makyajı detaylarını görüşmelisiniz.
Hayalinizdeki gelin makyajınızı uzmanınızla paylaşın, böylelikle uzmanınız o makyajın size yakışıp yakışmayacağını söyleyecek ve sizi yönlendirecektir. Belkide hayalini kurduğunuz makyajdan daha güzel bir makyajla karşılaşacaksınız. Kullanılan ürünlerin profesyonel olmasına dikkat edin bu şekilde gün içinde makyajınızda akma yada bozulma gibi sorunlar yaşamayacaksınız. Takma kirpiklerinizi de unutmayın çünkü gelin makyajında ön planda daima gözler olacaktır. Kirpikler ise bu konuda vazgeçilmezler arasında. Size en çok yakışan ve doğal kirpikleri uygulatın. Bu uygulamadan çok memnun kalacaksınız.



Makyaj da marka ve ürünün etkisi ne kadardır?

Makyajda ürünün çok önemli olduğu kadar ürünü nasıl kullanmanız gerektiği de o kadar önemlidir. Ürünü seçerken en çok dikkat etmeniz gereken şey ise size uygun olup olmaması ve yanlış ürün seçimi yapmamanızdır. İsmini çok fazla duyduğunuz bir marka belki de sizin için uygun olamayabilir ya da çok memnun kalabilirsiniz onun için ürün seçimlerinde deneme yanılma yöntemine baş vurabilir ürün almadan uygulama yaptırabilirsiniz. Böylelikle bu ürünün performansını da görmüş olursunuz.

Erkekler bazı özel günlerinde makyaj yapıyorlar ve bu makyaj ile ilgili bilgi verirmisiniz?

Erkek makyajlarını moda çekimlerin de model üzerinde sıkça yapıyoruz, Bu makyajlar sadece cilt makyajı olarak yapılabilir ve kesinlikle abartıdan uzak bir şekilde yapılmalı. Bunlar için ise çok ince yapıda olan likit bir ürün kullanılması yeterli olacaktır.

 Size özel uzmanı olduğunuz bir makyaj stili var mı - Makyaj da neleri seversiniz

Özellikli olarak no makeup makeup makyajlarında farklı sitiller kullanılmakta ve bu makyajlarda benimde kullanmış olduğum bazı teknikler var. Makyajda en çok sevdiğim doğallık ve aydınlık makyajları seviyorum. Genel olarak makyaj bir tutku makyajı ve makyaj yapmayı seviyorum.

Özel gün ve gelin makyajları için size nasıl ulaşabilirler

Özel gün makyajlarınız ve gelin makyajları için mail yolu ile ulaşmanız mümkün / mustafacebeci@email.com


Mustafa CEBECİ sosyal medya hesapları;

www.cebecimustafa.com

instagram.com/mustafacebeci

facebook.com/cebecimustafa

Kendisine bir kez daha bu özel söyleşi için teşekkür ediyorum.












1 yorum: